- Reklam -

Sanat ve hobi atölyesi “Gülhandan”

Röportaj: Gülseren Şenyüzlü

Renklerle ve malzemeleri buluşturup harikalar yaratan üç kadın…

Sanat ve hobi atölyesi açtınız. Öyküsü var mı bu açılışın?

Aslında bir dışavurum hikâyesidir bu. Üç kadın girişimci olarak kızlarımız sayesinde başlayan güzel bir yolculuğumuz var. Üçümüz de çok okuyan, dinlemeyi seven, estetik değerleri özümsemiş insanlarız.

Sanatın ruhumuza çağrısı olan bir rüya ile başladı her şey. Ortak zevklerimiz, paylaşımlarımız, dayanışmamız ve sevgimiz ile kurduk atölyemizi.

Her başarılı kadının arkasında bir erkek var mıdır?

Her başarılı kadının yanında, ona ve onun başarılarına âşık bir erkek olmalıdır.
İlk günden itibaren yaptığımız her işte eşlerimizin sonsuz desteğini ve sevgisini hissettik. Onlar da serüvenimizin içinde oldular ve bize hep güç kattılar.

Kimse kimsenin arkasında değildi hep yan yanaydık.

Sizi ayrı ayrı tanımak isterim

Gülhan Ertuğrul, 1976’da Almanya’da doğdum. 22 yıldır, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak çeşitli eğitim kurumlarında görev yapıyorum. Evliyim ve Gülce adında bir kızım var.

Gül Düzcan, 1976 doğumluyum. Uzun yıllar bankacılık sektöründe çalıştım. Evliyim ve Ece adında bir kızım var.

Handan Dedeoğlu, 1978 doğumluyum. Evliyim, Zeynep Su adında bir kızım var. Gıda ve emlak sektöründe senelerce üst düzey yöneticilik yaptım.

Mesleklerinizin dışında bambaşka bir alanda iş kurdunuz, neden?

Her kadının içinde farklı iklimler, güzellikler saklıdır ve aslında tüm kadınlar birer sanatçıdır.
Sanat, kişilerin tekelinde olamaz; biz onun sınırları olmayan ülkesinin kapılarını araladık sadece. Amacımız kendi dokunuşlarımız ile hayata ve dünyaya güzel izler bırakabilmek, insanlarımızın ruhu dinç tutan sanat ve uğraşlarla iç içe olmalarını sağlayabilmektir.

Girişimci olmak, iş yeri açmak konusunda neler söylemek istersiniz. Hedefte neler var?

Her başarı, emek ve sabrın meyvesidir. Bu işlerde sabır, estetik yorum, gözlem gücü, yetenek olmazsa olmazlardandır. Her geçen gün yeniyi tanıtır bize, yenileşmeye ve her daim öğrenmeye açık olmalısınız.
El emeği kıymetlidir. İnsan elinin dokunuşu ile oluşturulanlar, geleceğe gönderilmiş birer hediyedir. Önce kendi yaşadığımız ortamlara dokunmalıyız. Şehrimizde ve sonra ülkemizdeki sanatseverlerle buluşabilmek, ürettiklerimiz ile gerek yurt içinde gerek yurt dışında olumlu ve güzel izler bırakabilmek istiyoruz.

Beklentileriniz var mı?

Toplum olarak bakış açılarımızı değiştirmeliyiz, sanatla şekillenen hiçbir şey faydasız olamaz. Duvarda duran sadece bir tablo değildir, onu üretirken beslenen ruh ve beden o tablodan çok daha fazlasıdır.
Yerel yönetimlerin sosyal ve kültürel organizasyonlarda bizlere de yer vermesini istiyoruz.

- Reklam -

Benzer İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

Son Eklenen İçerikler

- Reklam -