Fransa’da “ONUN ADINA” konser düzenlendi.
İlk kişisel konserini Fransa’da vermiş oldu…
Müzik yeteneğini ilkokul öğretmeni Sema Doğan keşfetti…
İlkokul birinci sınıftaydı henüz ve müzik öğretmeni Sema Doğan onun yeteneğini keşfetti…
Ve ona bir keman hediye etti.
Hediye ettiği kemanla ücretsiz olarak 5 yıl boyunca özel ders verdi, onunla bire bir ilgilendi…
Öğretmenine olan minnettarlığını he fırsatta dile getiriyor Eyüp Aktay…
1998 Adana doğumlu
İlk ve ortaöğrenimini Eskişehir’de; Lisans eğitimini Bursa Uludağ Üniversitesinde tamamladı. Yüksek Lisans Eğitimine de Bursa Uludağ Üniversitesinde devam ediyor.
Müziğe nasıl yöneldin Eyüp?
İlkokul birinci sınıfta müzik öğretmenim Sema Doğan yeteneğimi keşfetti ve bana bir keman hediye etti. Üstelik bana 5 yıl boyunca hediye ettiği kemanla ücretsiz olarak özel ders verdi, benimle bire bir ilgilendi. Sema Doğan hocamın da desteğiyle Eskişehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesini kazandım ve liseden dereceyle mezun oldum. Üniversite eğitimime Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalın bölümünden derece ile mezun oldum. Yüksek lisansımı da aynı üniversitede Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik Eğitimi Yüksek Lisans Programını birincilikle kazandım.
Müzisyen olmak isteyenlere önerilerin neler?
Müzik doğuştan gelen bir yetenektir; ama zamanla geliştirilebilir. Yetenek asla yeterli değildir, yeteneğin yanında disiplin, azim gerekiyor. Kısaca çalışınca oluyor…
Piyano eğitiminde günde en az 1 saat hatta bazen 4 saat çalışıyordum.
Pes etmemeyi öğrendi. Kendi ayaklarının üzerinde durmak zorundaydı. Başka çaresi yoktu. Eyüp de asla vazgeçmedi, mücadele etti ve başardı…
Üniversite ikinci sınıftan itibaren özel dersler vermeye başladım, çeşitli kurumlarla çalıştım ve ailemin yükünü azalttım.
Öğretmeyi seviyorum; hele hele öğrettiklerimin karşılığını almak beni çok mutlu ediyor. Amacım hiçbir zaman kendimi göstermek olmadı mütevazi bir şekilde çalıştım ve sürekli kendimi geliştirdim.
Fransa’ ya niçin gitmiştin?
Fransa’ya gezmek için geldim ve buraya yerleşmeye karar verdim. Çünkü burada müziğe ve müzisyenlere çok değer veriliyor. Kolay olmadı başka bir ülkede yaşamak… Her anlamda zorlandım. Buradaki insanlar çok anlayışlı her konuda bana çok destek oldular zamanla açıldım ve her anlamda çok daha rahat etmeye başladım.
Senin adına bir konser düzenlendi, anlatır mısın?
Fransa’da benim için konser düzenlendi. “Konserin asıl amacı; beni Fransa’daki müzik dünyasına kazandırmak. “
Verdiğim konserin konsepti “Klasik Türk Bestecileri “
Bu konuyu Türk bestecilerini Fransa’ya tanıtmak amacıyla seçtim.
Konserde Türk bestecilerinden Fazıl Say ‘dan 4 eser ; Muammer Sun’dan 1 eser çaldım.
Fransa’da ilk kişisel konserimi verdim her şey çok güzeldi. Umuyorum ki bu konserlerin devamı da gelecek. İlk defa yurtdışında piyano resitali verdim, çok heyecanlıydım; kendimle gurur duydum.
Daha önce de yurtdışında konser verdim. Orkestra ve koroyla konser verdim. İki defa koroyla Almanya’da, Yunanistan’ da bir defa orkestra ile konser verdim. Yurtdışındaki konserlere Nilüfer çok sesli korosu olarak gittik. Altın madalyalarla döndük. Ama Fransa’daki yurtdışında vermiş olduğum ilk resitalimdi.
Gelecekle ilgili hayallerin neler?
Müzik evrensel. Türkiye’deki müziğimi burada da devam ettiriyorum. Gelecekle ilgili planlarım, Fransa’nın Toulon şehrine tamamen yerleşmek ve hayatıma burada devam etmek.
Kendime her zaman Fazıl Say’ı örnek aldım.” Diye bitirdi sözlerini geleceğin Mozart’ı…
“Yolun açık olsun genç adam…
Ve seni keşfeden hatta yönlendiren değerli öğretmenin ellerinden öpüyorum.“